Jaa Seuraa

Tukholma – kaupunkikortit

Teksti: VisitSweden.com
Kuvat: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se
Julkaistu: 9.1.2014
Päivitetty: 21.03.2017

Kaupunkikortit tarjoavat Tukholmassa matkailija erilaisia vaihtoehtoja. Valitse sinulle parhaiten sopiva!

Ruotsin pääkaupungissa on laaja julkisen liikenteen verkosto metrosta (T-bana) paikallisjuniin ja busseihin. Vanhanajan raitiovaunut liikennöivät Djurgårdenilta keskustaan kesän ajan, ja moderni Tvärbana auttaa poikittaisliikenteessä esimerkiksi silloin, kun lähtee Alvikista etelään. Maanalaisasemat on merkitty sinisellä T-kirjaimella valkoisella pohjalla. Lisätietoja liikenteestä saat Tukholman matkailutoimiston ja SL:n verkkosivuilta.

SL:n matkailijakortti

SL:n turistikortilla voit matkustaa vapaasti julkisilla liikennevälineillä kaikkialla Suur-Tukholman alueella esim. 24 h tai 72 h. Tällä kortilla pääset myös Arlandaan Märstan kautta.

Hinnat ja lisätiedot: SL – Visitor Tickets (englanniksi)

Koe Tukholma helposti ja vaivattomasti Stockholm Pass’illa

Stockholm Pass on etukortti, toimii pääsylippuna tai alennuskorttina suosittuihin vierailukohteisiin ja kiertoajeluihin. Kortti sisältää useita kiertoajeluja maalla ja merellä, muun muassa hop on-hop off -bussien käytön.

Kortin voimassaoloaika on 1 – 5 päivää. Jos tilaat kortin etukäteen postin kautta, voit lisätä tilaukseesi myös SL-matkoihin oikeuttavan matkailijakortin.
Lue lisää Stockholm Passista tästä!

Stockholm Prepaid – matkakassa kortilla

Stockholm Prepaid on luottokortin tapainen kaupunkikortti, johon ladataan matkakassa – joko 500 tai 1.000 SEK. Kortilla voi tämän jälkeen maksaa pääsymaksun mukana olevissa käyntikohteissa. Monet käyntikohteet tarjoavat Stockholm Prepaid-kortin haltijoille etuja. Stockholm Prepaid-kortti ei ole henkilökohtainen, joten käyntikohteissa sillä voi maksaa useamman henkilön pääsymaksun.
500 SEK lataukseen sisältyy yksi 24h SL-matkakortti, 1000 SEK lataukseen sisältyy yksi 72h SL-matkakortti. Samaan Stockholm Prepaid-korttiin voi lisähintaan ostaa useampia matkakortteja.
Lue lisää Stockholm Prepaidista tästä!

Tukholmakortti Stockholmskortet

Tukholma-kortti lakkautettiin 31.12.2015.

  • SL:n matkailijakortilla liikut edullisemmin julkisilla välineillä.

Ajankohtaista Tukholmassa

Josef Frank: Against Design

10.3.-27.8.

Josef Frankin tuotantoa esittelevässä ”Against Design” -näyttelyssä ArkDes esittelee maailmankuulun arkkitehdin tuotannon uskomatonta laajuutta

Kuva: Lennart Nilsson / Svenskt Tenn

Juhannus Skansenilla

23.-25.6.

Skansenilla juhannusta vietetään peräti kolmen päivän ajan – katso ohjelma.

Kuva: Carolina Romare / imagebank.sweden.se

Allsång på Skansen

tiistaisin 27.6.-15.8.

Mitä olisikaan Tukholman kesä ilman Allsång på Skansen-yhteislaulukonsertteja, tänäkin kesänä tiistai-illat juontaa Sanna Nielsen.

Kuva: Mikael Sjöberg /  mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja